De laatste tijd zat ik een beetje te tobben over mijn mood-boards, vond ze simpel, saai en een beetje bleu dus wat doe je dan … uiteraard Youtube erbij en op zoek gaan naar tutorials.

Kwam ik er ineens achter dat het veel makkelijker kon dan ik het al die tijd deed. In Photoshop CS6, namelijk met templates die je kan downloaden en aanpassen naar je eigen smaak. Ik dacht ga gelijk aan de slag aangezien ik toch nog een mood board moest maken voor een bruidsreportage die ik mogelijk ga doen. Het viel me toch iets zwaarder dan ik dacht maar uiteindelijk ben ik er wel uitgekomen het resultaat kan er mee door en voor een eerste poging voel ik mij tevreden.

Toch wil ik nog heel graag mijn mood-board skills verbeteren aangezien het toch een manier is om het wow effect bij potentiële klanten op te wekken. Dat word nog even een paar tutorials meepakken en blijven oefenen!

 

Serieuze moodboard(Bruiloft Samantha Eillert)

 

Na veel filmpjes op Youtube te hebben gekeken kwam ik tot de conclusie dat ik er toch eens aan moest beginnen het alom geroemde HDR fotografie (High definition range).

Er schijnen veel verschillende technieken voor te zijn. Tijdens het zoeken naar goede tutorials op youtube kwam ik mensen tegen die het bijv. met 7 foto’s of meer werkten, voor mij was het mijn eerste kennismaking met HDR dus ik heb zelf voor de simpele versie gekozen met 3 foto’s.

De bedoeling van HDR is dat je het kleurbereik van je foto kan vergroten door 3 foto’s te maken (Onderbelicht- goed belicht- overbelicht). Als dat eenmaal gelukt is begint het eigenlijk echt pas want na de foto’s te hebben overgezet ga je ze bewerken in Photoshop Lightroom en Photoshop ( CC in mijn geval).

Na wat geploeterd te hebben is dit het eind resultaat, ondanks dat het een eerste poging is ben ik nu al van plan het binnenkort weer een keer te proberen want ze zeggen niet voor niets oefening baart kunst.

HDR copy